Tyyliblogeja, treeniblogeja, lifestyleblogeja ja ruokablogeja.. Blogeja on melkeinpä joka lähtöön. Yleisimpiä blogeja ovat kuitenkin niin sanotut lifestyleblogit, jossa kirjoittajat kertovat omasta elämästään. Blogi voi sisältää vaikkapa uusia ostoksia tai viikonloput menoja. Suomessakin on monia bloggaajia, jotka jaksavat panostaa omiin blogeihinsa. Monet bloggaajat tekevätkin yhteistyötä muun muassa nelly.com -verkkokaupan kanssa.
Blogeja luetaan nykyisin todella paljon. Ennen pelattiin tietokonepelejä, mutta nyt luetaan blogeja. Blogien lukeminen ja bloggaaminen on nykyisin todella suosittua ja siitä on tullut ikään kuin muoti-ilmiö. Kuulin kerran ystäväni koulussa sanovan, että on kaksi viikkoa myöhässä. Tällä hän tarkoitti onneksi vain blogien lukemista, eikä ollut kerennyt lukea seuraamiaan blogeja kahteen viikkoon. Eivätkä tytöt ole ainoita, jotka kirjoittavat blogeja, vaikka voisi luulla toisin. Myös monet miehet kirjoittavat blogeja. Suurin osa bloggaajista on silti edelleen naisia. On hyvää viihdettä lukea netistä bloggaajien parisuhde- ja kaveridraamoja. Myös uusia ostoksia on mielenkiintoista lukea, koska sieltä saa itselleen paljon vaatevinkkejä. Nykyisin myös erilaiset aikakausilehdet järjestävät erilaisia kilpailuja bloggaajille. Esimerkiksi Cosmopolitanissa on aina joka kuukausi "kuukauden bloggaaja". Lehdissä myös on paljon tekstejä useista bloggaajista ja he antavat siellä erilaisa tyylivinkkejä.
Omalla blogillaan voi saada hyvin itseään kuuluviin ja jakaa omia mielipiteitä. Niin kuin otsikossakin lukee "olen siis olemassa". Joskus bloggaamiseen liittyy kuitenkin varjopuolia. Anonyymit voivat tulla kommentoimaan ja arvostelemaan omia tekemisiä ja mielipiteitä. Bloggaajan täytyisi vain sivuttaa tuollaiset ilkeät kommentit ja olla välittämättä niistä. Toinen ihminen ei voi edes blogia lukemalla tietää kaikkea toisesta ihmisestä, vaikka blogiin jakaisikin kaikki tekemisensä ja ajatuksensa. On kuitenkin hyvä, että blogin sisältöön panostaa ja jaksaa miettiä myös blogin ulkoasua.
"Luitteko mitä se yks oli taas blogissaan kirjoittanut?", kuulen ystävieni kysyvän. Sitten aletaan jauhamaan jonkun bloggaajan edellispäivän postauksesta ja kirjoittajan mielipiteistä. Kavereiden kanssa tiedetään muutama helsinkiläinen bloggaaja, ketkä ovat keskenään kavereita. Viikoittain tulee heistäkin puhuttua ja setvittyä heidän yhteisiä tekemisiä ja kissatappeluita. Ihan kuin ihmiset voisivat vain puhua jonkun bloggaajan elämästä ja luulla, että blogia lukemalla voi tietää toisesta ihmisestä kaiken. Uskon, että blogin perusteella saa vain pintaraapaisun ihmisestä, eikä minun mielestäni siksi ihmistä saisi arvostella. Pienissä kaupungeissa, kuten Lappeenrannassa, nuoret tuntevat melko hyvin kaikki muut nuoret ja täällä bloggaajista puhutaan jonkun verran.
Niin hassulta kuin se kuulostaakin, osa bloggaajista elättää itsensä bloggaamalla. Heillä on yhteistyökumppaneita ja he saavat ilmaisia tuotteita kumppaneiltaan. Jotkut myös maksavat bloggaajille. "Mitä enemmän saat lukijoita ja mitä suositumpi blogisi on, sitä enemmän saat alennuksia ja rahaa.", kuuluu sanottavan. Ihan kuin bloggaamisesta olisi tullut uusi ammatti sairaanhoitajien ja putkimiesten joukossa. Ulkomailla kuitenkin bloggaamisella tienaa paljon enemmän, kuin täällä Suomessa.
Blogit ja bloggaaminen on uusi ja mielenkiintoinen muoti-ilmiö, joka toivottavasti jatkuu pitempään eikä ole kuin tähdenlento, joka tulee ja menee. On kiintoisaa, kun bloggaamisellakin voi nykyään elättää itsensä. Vaatii kuitenkin paljon, että omasta blogistaan saa suositun. Niin sisältöön kuin ulkonäköönkin pitää panostaa. Arvostan niitä, jotka uskaltavat jakaa ajatuksiaan, ottaa vastaan kritiikkiä ja silti panostaa omaan blogiin ja jaksaa kirjoittaa sinne.
Tekstisi on sujuvasti kirjoitettu. Rakenne on selkeä; käsittelet asian per kappale. tekstistä näkyy myös, että olet aiheen asiantuntija.
VastaaPoistaPieni pulma on, että et ihan kunnolla noudata tehtävänantoa. Otsikko edellyttää henkilökohtaista näkökulmaa aiheeseen. Toki aihetta voi taustoittaa, mutta myös omasta bloggaamisesta pitäisi tässä tehtävässä kirjoittaa.
Välimerkit ovat pääsääntöisesti paikoillaan, mutta sitaattien yhteydessä ei laiteta koskaan kolmea merkkiä peräkkäin. (?", vaan ?" eli lainausmerkin jälkeinen pilkku jää tässä tapauksessa pois.)
*** (tehtävänannon ohitus vähentää yhden tähden)