sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

2. mielipidekirjoitus

Liikuntavillitys


Nykypäivinä saa netistä lukea jos jonkinmoisia saliohjelmia ja treenivinkkejä. Tänä päivänä ainakin nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa ihanne kehonkuva on muuttunut laihasta, nälkää näkevästä luukasasta terveelliseen ja lihaksikkaaseen vartaloon. Nykyään arvostetaan enemmän treenattua kroppaa ja terveellistä elämäntapaa. Kuntosalista ja terveellisestä ruokavaliosta on tullut melkoinen muoti-ilmiö lähivuosina.

Vaikka terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat terveenä pysymisen perusta, joillakin salilla käyminen ja lihasmassan kasvattaminen on alkanut menemään yli. Liikunnan ohella ruokavalio yleensä myös muuttuu. Syödään pelkkää raejuustoa, salaattia ja kanaa. Kaikki kalorit ja grammat lasketaan tarkkaan sekä voidaan pitää myös ruokapäiväkirjaa. Salista ja liikunnasta tehdään itselleen jokapäiväinen elämä. Elämästä ei nautita niin kuin ennen. Liiasta salivillityksestä voi aiheutua itselleen haittaa. Liian vähäisestä ravinnosta voi tulla erilaisia puutostauteja sekä ihmissuhteet voivat kärsiä.

Massan mukana menevät nuoret ovat ostaneet salikortin ja menneet treenaamaan. Yksin ei voi mennä, vaan kaverin kanssa mennään yhdessä. Sitten siellä salilla treenataan viereisissä laitteissa ja jutellaan. Aina laitteita ei osata käyttää oikein. Välillä mennään peilille ottamaan yhdessä kuva kännykällä. Kuvat laitetaan johonkin palveluun, kuten Facebookkiin tai Instagramiin.

Salivillityksen oheella on toiseksi muoti-ilmiöksi muodostunut fitness-urheilu. Nykyään fitness-urheilijoiden blogeja lukee tuhansia ihmisiä ja laji on todella suosittu. Olen sitä mieltä, että liikunta, terveelliset elämäntavat ja ruokatottumukset ovat kaikin puolin hyviä asioita, kunhan asia ei mene ihan yli. Välillä pitää itselleen antaa aikaa rentoutua ja syödä mitä mieli tekee. 

1 kommentti:

  1. Tekstisi on naseva ja tiivis - mielipiteesi tulee selkeästi ilmi. Kappalejako on selkeä.

    Pieni huomio kielestä: Aloituskappaleessa käyttämäsi ilmaus "lähivuosina" viittaa tulevaisuuteen. Tarkoitat varmaan viitata tässä yhteydessä menneisyyteen, jolloin käytetään ilmausta "viime aikoina".

    VastaaPoista